tisdag 9 juni 2009

Paltbröd med fläsk

Ingen LCHF-middag...

Idag vankades det Paltbröd med fläsk till middag hos oss. Blev så oerhört sugen på det när jag gjorde veckans matinköp igår. Gammaldags husmanskost ursprungligen från Västergötland, men mycket vanlig i Jämtland - mina hemtrakter. Det var fest när mamma lagade denna rätt därhemma....

Min mamma gjorde för övrigt oftast fest även av vardagsmiddagarna. Hon älskade att laga mat! Kommer fortfarande ihåg hur gott det doftade i köket när hon kokade bruna bönor - Mmmmm. Hon experimenterade mycket och testade nya recept och ingredienser. Odlade själv broccoli, brysselkål, savoykål, bönor och mycket annat härligt i sitt trädgårdsland - långt innan det blev vanligt med dessa grönsaker i affärsdiskarna. Detta är ca 50 år sedan!

Recept på Paltbröd för 2 personer:
Koka upp 1 liter vatten med ½ tsk salt. Bryt i ca 16 bitar Mjälloms Palt-tunnbröd OBS! det ska vara tunnbröd och inte tjocka blodbrödskakor!!! och låt brödet få ett hastigt uppkok. Låt vattnet rinna av i ett durkslag.

Servera med stekt fläsk och en bechamelsås.
Vissa vill ha lingonsylt till.

Måste tillstå att detta blev en förlorad dag ur dietsynpunkt. Törs inte räkna alla kolhydrater middagen innehöll. Å andra sidan så blev det ett pass i gymet i morse. Sprang 3 km först och körde sedan lite styrketräning, så jag gjorde nog av med en paltmiddag på kuppen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.